Управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) в Турция заяви днес, че планира

...
Управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) в Турция заяви днес, че планира
Коментари Харесай

Партията на Ердоган ще оспорва изборните резултати в Анкара и Истанбул

Управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) в Турция съобщи през днешния ден, че планира да поиска от Висшата изборна комисия (ВИК) да позволи разногласието поради невалидните бюлетини в Истанбул и Анкара, предаде Анадолската организация.

На конференция представителят на ПСР Йомер Челик сподели, че процесът на обжалване е натурален за премахване на нередности в изборните резултати.
" Процесът (на обжалване) е законен. Всеки би трябвало да го почита ", сподели Челик в централата на ПСР.

По думите на говорителя има несъответствия при преброяването на гласовете в столицата Анкара и Истанбул. Челик се зарече, че ПСР ще отбрани всеки глас, който е получила, и педантично ще наблюдава този развой.

" Ще уважим резултатите без значение от изхода, защото това е изборът на хората, " добави той.

Вчера претендентът на ПСР за кмет на Истанбул Бинали Йълдъръм обърна внимание, че невалидните бюлетини доста надвишават разликата сред него и класиралия се преди всичко претендент на опозицията Екрем Имамоглу. Турски вестници цитираха представители на партията, съгласно които невалидните бюлетини идват най-вече от региони в Истанбул, където ПСР господства.

ПСР разгласи, че ще предприеме правни дейности с документите, с които разполага, само че Челик не посочи по кое време тъкмо ще стане това.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР